100-jarig bestaan CBS de Parel

30 maart 2022
Op 30 juni bestaat onze school maar liefst 100 jaar. Op zaterdag 2 juli willen we dit vieren door een feestelijke dag te organiseren voor oud-leerlingen en oud-medewerkers van de school.

Graag willen we de belangstelling hiervoor inventariseren. Vul gauw het formulier in via onderstaande link of via de QR-code om niks te hoeven missen!
Ik heb belangstelling!

Maandbrief december 2022

De laatste maand van het jaar 2022 is alweer gestart. Een hele gezellige maand waarin wij allerlei feesten met elkaar mogen vieren. We beginnen maandag 5 december met het Sinterklaasfeest op school en 15 december hebben we een kerstmarkt. En als de start van de kerstvakantie bijna voor de deur staat dan hebben we op donderdag 22 december nog een kerstontbijt in alle groepen en een Kerstviering.

In de bijlage staat de maandbrief van december met allerlei extra informatie over de verschillende vieringen. En onze kind-ouder-ondersteuner Nandel organiseert nog 1 koffieochtend in het jaar 2022. Dit zal plaatsvinden op woensdag 14 december. De uitnodiging zit ook bij dit bericht.

Veel leesplezier,

uitnodiging koffie ochtend december 2022
Maandbrief december 2022 (1)
Om alvast te noteren...kerstmarkt! 🎄🎄🎄

Het duurt nog even, maar…handig om alvast te noteren!

Wat? Een gezellige kerstmarkt

Wanneer? Donderdag 15 december van 17.00 – 19.00 uur

Waar? Op het schoolplein bij de school

Voor wie? Voor alle kinderen, ouders, opa’s, oma’s, buren en wie maar komen wil.

Wat is er te zien en te horen? Alle kinderen zullen mooie (muzikale) bijdrages leveren.

Wat is er te doen? Lekker eten en drinken, kopen van prachtige, door de kinderen gemaakte, producten en genieten van de muziek en de gezelligheid!

U hoort zeer binnenkort hier meer over. De kinderen gaan deze week beginnen met de voorbereidingen.

Project 'Fruit op school' vanaf dinsdag 22 november 2022 t/m donderdag 2 februari 2023

In onze schoolgids staat dat we op dinsdag, woensdag en donderdag gruitdagen hebben op school. Kinderen nemen voor in de ochtend pauze groente of fruit mee om dan op te eten. Vanaf dinsdag 22 november krijgen alle leerlingen fruit vanuit school op de dinsdag, woensdag en donderdag. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het Jeugdeducatiefonds. Kinderen hoeven voor deze dagen dus zelf niet meer iets mee te nemen voor de ochtend pauze behalve drinken.

We hebben met onze plaatselijke groenteman van De Groene Hoek afgesproken dat hij dit fruit aan ons als school kan leveren. We vinden dit heel erg fijn. De periode van dit project 'Fruit op school' loopt tot en met donderdag 2 februari 2023.

Heeft u hierover vragen, kom dan gerust even langs.

Een hartelijke groet, namens het hele team,

Nieuwsbrief Muntendam - Kindcentrum november 2022

Hierbij verstuur ik aan jullie een nieuwe nieuwsbrief vanuit de gemeente Midden-Groningen over de ontwikkelingen rondom de te bouwen kindcentrum in Muntendam. In de nieuwsbrief zit ook een link waarop geklikt kan worden en jullie aan kunnen geven wat jullie als beste plek zien voor het nieuw te bouwen kindcentrum.

Een hartelijke groet,

NIEUWSBRIEF Muntendam november 2022
Actie Pepernoot

Actie Pepernoot: Kinderhulp zet zich ook dit jaar weer in voor kinderen die opgroeien in armoede en daardoor geen cadeau van Sinterklaas dreigen te ontvangen. Voor hen is pakjesavond dan verre van magisch. Mocht dat in jouw gezin het geval zijn neem dan contact op met de Kind-ouderondersteuner Nandel Reinhardt 06-21617689 . Doe dit voor 15 november. Doorgeven mag ook bij de groepsleerkracht.

Maandbrief november

Hierbij de nieuwsbrief van november.

Een hartelijke groet,

Maandbrief november 2022
Nieuwe foto's op de website

Onze website heeft een verfrissing gekregen. Er zijn nieuwe foto's gemaakt door onze schoolfotograaf Ria en alle oude foto's zijn vervangen.

Ook nieuwsgierig geworden ? Kijk dan even op www.cbs-de-parel.nl

Very Important Peuterochtend (VIP ochtend)

Hierbij de uitnodiging voor de VIP ochtend. De eerste staat gepland op donderdag 10 november van 9.00-12.00 uur. Zie voor de toelichting en opgave de bijlage.

uitnodiging VIP ochtend
Lasergamen in de herfstvakantie

Lasergamen in Sportcentrum Kalkwijck

Zin om knallend de herfstvakantie in te gaan? Op maandag 17 oktober organiseert het team Sport en Bewegen van de gemeente Midden-Groningen, lasergamen in de sporthal van Sportcentrum Kalkwijck.

Hoe laat?

De groepen worden verdeeld in drie rondes:

Ronde 1

10:00 - 11:30 uur, leeftijd 7 t/m 9 jaar

Ronde 2

12:00 – 13:30 uur, leeftijd 10 t/m 12 jaar

Ronde 3

14:00 – 15:30 uur, leeftijd 13 t/m 17 jaar

Hoe kan ik meedoen?

Aanmelden doe je via de QR-code op de flyer. Kijk goed voor welke leeftijd de groep is en de locatie. Wees er snel bij want per groep kunnen er maximaal 40 deelnemers mee doen!

Moet ik nog iets meenemen?

Sportkleding en schoenen zijn altijd handig. Als je geen sportschoenen mee hebt, mag je ook met blote voeten meespelen.

Met sportieve groet,

Robert de Groot (Buurtsportcoach)

Kerstmarkt 15 december 17.00 - 19.00 uur

Donderdag 15 december vindt er een kerstmarkt plaats op het plein. Vanaf 17.00 tot 19.00 uur zullen er allerlei kerstspullen verkocht worden die gemaakt zijn door de leerlingen. Ook is er een hapje en een drankje te koop.

Meer informatie volgt nog op een later tijdstip, deze datum kunt u alvast in uw agenda noteren.