100-jarig bestaan CBS de Parel

30 maart 2022
Op 30 juni bestaat onze school maar liefst 100 jaar. Op zaterdag 2 juli willen we dit vieren door een feestelijke dag te organiseren voor oud-leerlingen en oud-medewerkers van de school. 

Graag willen we de belangstelling hiervoor inventariseren. Vul gauw het formulier in via onderstaande link of via de QR-code om niks te hoeven missen! 
Ik heb belangstelling!

terug naar overzicht

Het laatste nieuws

Ontbijttassen op CBS De Parel via de PLUS Muntendam (gefinancierd door het Jeugdeducatiefonds)

Goede start van de dag

Een goed ontbijt met genoeg verschillende producten, is heel belangrijk voor kinderen. Als kinderen de dag starten met een goed ontbijt, kunnen zij op school beter hun aandacht erbij houden. Ook hebben ze meer energie.

Het kan in deze tijd soms moeilijk zijn om genoeg geld te hebben om een goed ontbijt voor uw kind te kopen. Net als u, vinden wij het belangrijk dat alle kinderen genoeg aandacht hebben om te leren op school en zich fit en gezond voelen. 

Wij willen daarom vanuit school (mede mogelijk gemaakt door het Jeugdeducatiefonds en de PLUS) helpen met een goed gevulde ontbijttas. Dit aanbod zal eerst lopen tot december 2023.

Hoe werkt het?

In de ontbijttas zit voor zeven dagen een ontbijt voor 1 kind. U ontvangt deze tas gratis. Als u van dit aanbod gebruik wilt maken dan kunt u zich bij Mariska de Vlugt en Nandel Reinhardt (kind-ouder-ondersteuner) aanmelden voor de tas(sen).

Opgave kan persoonlijk of via de mail: cbsdeparel@vcomog.nl

Geef dan door om wie het gaat en om hoeveel tassen. We kunnen alleen een tas aanbieden aan de kinderen die op CBS De Parel naar school gaan.

Ook zal er tijdens de informatiemarkt een opgave mogelijkheid zijn in de personeelskamer.

Graag de opgave doorgeven vóór vrijdag 6 oktober.

Zodra we weten om hoeveel gezinnen en tassen het gaat kunnen we dit ook doorgeven aan de PLUS en kan deze actie gaan lopen. U wordt na opgave op de hoogte gebracht wanneer de actie van start kan gaan. De kind-ouder-ondersteuner komt de eerste paar keren op maandag de tas bij u langs brengen. Daarna zullen we kijken wat hierin praktisch haalbaar is. Zo heeft u voor de hele week ontbijt voor uw kind(eren).

Maandbrief oktober

Beste ouders,

Hierbij de maandbrief van oktober. Hierin staat wat er de komende maand weer op de agenda staat en andere belangrijke informatie. Wat vliegen de eerste weken snel voorbij. De kinderen en leerkrachten leren elkaar al steeds beter kennen. En de meeste ouders hebben een startgesprek met de leerkracht gehad. Hierdoor is de eerste kennismaking met elkaar ook geweest. Dinsdag is de informatiemarkt. Weer een moment van elkaar ontmoeten (ouders, kinderen en leerkrachten) en delen met elkaar wat er het komende jaar allemaal staat te gebeuren.

Veel leesplezier,

Team CBS De Parel
Maandbrief oktober 2023
informatiemarkt dinsdag 3 oktober
Maandbrief september

Beste ouders,

Hierbij de eerste maandbrief van het schooljaar 2023-2024.

We wensen iedereen een fijne start van het jaar en zien elkaar graag maandag weer op school, tot dan!

Een hartelijke groet,

team cbs De Parel


Maandbrief september 2023
Fijne zomervakantie
maandbrief juli

Beste ouders,

Hierbij de laatste maandbrief van dit schooljaar 2022-2023. En als u op de agenda kijkt aan het eind van de maandbrief dan zit u dat er nog heel veel verschillende, leuke activiteiten deze maand op het programma staan. Via Klasbord zullen we ook nog wel een aantal activiteiten herhalen en mogelijk ook een beroep doen op ouderhulp. Houd u de app dus goed in de gaten.

Een hartelijk groet,

team cbs de Parel

Maandbrief juli 2023 (2)
Stichting de Computerbank Hoogezand

Beste ouders,

De afgelopen weken zijn onze afgeschreven Chromebooks vervangen voor nieuwe Chromebooks. Dit heeft in alle VCOMOG-scholen, waar onze school ook bij hoort, plaatsgevonden. Een groot gedeelte van de afgeschreven Chromebooks zijn gedoneerd aan Stichting de Computerbank in Hoogezand. 

Stichting de Computerbank in Hoogezand leent devices (Chromebooks, laptops, computers) uit aan scholen en gezinnen die dit goed kunnen gebruiken. Wanneer u of anderen in uw omgeving een Chromebook kan gebruiken dan wordt deze door de Computerbank in bruikleen gegeven voor zolang als dit nodig is. U kunt op hun website een aanvraag doen: www.decomputerbank.nl . Ook staat er een knop op de website waarmee u direct een aanvraag kunt doen, namelijk ‘Ik heb liever een Chromebook!’. De Computerbank is actief voor het hele Noorden!

Maandbrief juni

Beste ouders,

Hierbij de maandbrief van juni, hierna nog 1 maandbrief en dan is het schooljaar 2022-2023 alweer voorbij. In de laatste weken staan er nog heel wat activiteiten op het programma. Zodra we hier meer over weten informeren we jullie hierover. Dit zal niet altijd via de maandbrief gaan maar ook via losse berichten op Klasbord of via de mail. In juni staat in ieder geval de avondvierdaagse gepland en hopen we hierbij op mooi wandelweer. Denkt u aan de margemiddag op donderdag 29 juni? Alle leerlingen zijn dan om 12.30 uur vrij. Veel leesplezier.

Een hartelijke groet,

Mariska de Vlugt

Maandbrief juni 2023 (1)
Viswedstrijd 23 juni 2023

Hallo Jongens en Meisjes. 

Op vrijdagmiddag 23 Juni aanstaande is het weer zover dan organiseren wij een viswedstrijd bij ons club gebouw in de Baggerput. 

Het is voor alle kinderen uit Muntendam van 5 t/m 13 jaar, die naar de basisschool gaan. 

Er word in drie leeftijdscategorieen gevist. Wel moeten jullie je van tevoren opgeven, d.m.v het strookje onder aan de brief (zie bijlage) in te vullen en uiterlijk 24 mei weer op school in te leveren, je mag je ook opgeven per mail: secretariaat@hsvdewittedobber.nl 

De wedstrijd begint om 14:45, dus zorg dat je op tijd bent. 

Neem zelf een hengel mee, maden en lokvoer word verzorgt door onze sponsoren. Ook krijgen jullie drinken,patat en wat lekkers. 

We hopen jullie allemaal te zien op vrijdag 23 juni om 14:45!!! 

H.S.V De Witte Dobber

kindervissen 2023
maandbrief mei 2023

Beste ouders,

Omdat 1 mei midden in de meivakantie valt stuur ik hierbij alvast de maandbrief van de maand mei. Hierin is te lezen welke kinderen ook jarig zijn in de vakantie. Uiteraard staat de meivakantie weer vol met speciale dagen: Koningsdag. En 4 en 5 mei. Vooral de laatste 2 dagen zijn dagen die vanuit de geschiedenis en helaas ook op dit moment in de wereld actueel zijn, onze vrijheid. Kinderen voor kinderen heeft hier ook een heel mooi lied over: https://youtu.be/unBVzVNEwxo

Morgen hebben we eerst nog met de hele school Koningsspelen, hopelijk wordt dit een hele gezellige en sportieve dag.

Ik wens iedereen, ook namens het team, alvast een hele mooie vakantie en graag zien we iedereen weer terug op maandag 8 mei.

Een hartelijke groet,

Mariska de Vlugt

Maandbrief mei 2023