Het laatste nieuws

Maandbrief mei

Beste ouders,

Hierbij de maandbrief van mei. Deze keer staat er weer van allerlei informatie in. Onder andere over de extra margedag maandag 30 mei (uitleg waarom staat in de maandbrief), de pilot rondom Tijd voor Toekomst met o,a. een techniekdag op woensdag 25 mei. En natuurlijk een stuk over het aanstaande jubileum van onze school.

Ik wens u weer veel leesplezier en hoop op veel aanmeldingen bij het klaarmaken van de gezonde lunch op 25 mei.

Een hartelijke groet, ook namens het team,

Mariska de VlugtMaandbrief CBS De Parel mei 2022
maandbrief mei
Maandbrief april 2022

Beste ouders,

Hierbij ontvangt u de maandbrief van april. Een maand met verschillende activiteiten, zoals de paasviering, start voor de geraniumactie en ook de Koningsspelen. We hopen dat we een hele mooie maand met elkaar mogen hebben. En uiteindelijk rollen we vanuit april de meivakantie in.

Een hartelijke groet, ook namens het team,

Mariska de VlugtMaandbrief CBS De Parel april 2022
Maandbrief maart 2022

Beste ouders,

De voorjaarsvakantie is weer voorbij en eindelijk laat het zonnetje zich ook wat meer zien. Helaas is het niet voor iedereen een zonnige plek op aarde en speelt er zich een oorlog af in Oekraïne. Ondanks alles hopen we dat het Licht er ook voor hen zal zijn.

Een hartelijke groet, ook namens het team,

Mariska de Vlugt

Maandbrief CBS De Parel maart 2022
Maandbrief februari 2022

Beste ouders,

Hierbij de maandbrief van februari, het is weer de eerste van de maand. De maandbrief wordt ook iedere maand op de website van onze school geplaatst.

Er staat dit keer weer allerlei informatie in, onder andere over de rapporten, gewijzigde quarantaine-regels en belangrijke data in februari. In de kalender van de Klasbord ouderapp staan ook altijd de data vermeld waarop iets bijzonders is.

Ik wens u namens het team weer veel leesplezier,

Een hartelijke groet,

Mariska de Vlugt


Maandbrief CBS De Parel februari 2022
Maandbrief januari 2022

Beste ouders,

Allereerst de beste wensen voor 2022! Dat het een mooi jaar mag worden voor onze leerlingen, jullie als ouders en wij als team samen.

Hierbij verstuur ik de maandbrief van januari, de eerste van 2022. Ik wens u hierbij veel leesplezier. Bij de maandbrief zitten ook een aantal bijlagen. Fijn om iedereen weer maandag te mogen verwelkomen op school.

Een hartelijke groet,

Mariska de Vlugt
Maandbrief CBS De Parel januari 2022
Protocol weeralarm communicatie ouders
breng en haaltijden vanaf 10 01 2022
Kerstgroet en nieuwjaarswensen 2022

Beste ouders,

Vandaag hebben de kinderen een kerstlunch en kerstviering in de klas mogen vieren. De foto's die voorbij komen zien er heel gezellig uit. Wij vinden het fijn dat we dit als team (met daarbij hulp van de Menterne & ouders) hebben kunnen organiseren. Morgen is dan voor dit schooljaar de laatste schooldag van 2021.

De ouders die van de noodopvang gebruik maken heb ik allemaal persoonlijk een mail gestuurd over hoe dit volgende week gaat. Als u toch nog gebruik moet maken van de noodopvang dan hoor ik dit graag uiterlijk morgen.

U heeft misschien gemerkt dat ik de afgelopen weken niet bij de deur van de hoofdingang heb gestaan om de kinderen en u als ouders te begroeten. Dit heeft er mee te maken dat ik vanaf 7 december al in quarantaine zit. Bijna ons hele gezin heeft inmiddels Corona gehad en ik ben vanaf dinsdag positief getest.

Ik ga ervanuit dat ik na de kerstvakantie weer ook echt aanwezig op school kan zijn, want ik mis de kinderen en collega's in de school en het zwaaien en/of de gesprekjes met ouders buiten op afstand. Graag tot na de kerstvakantie.

Ik heb een gedicht gevonden die ik graag, ook namens het team, met jullie wil delen. Ook zit er een kerstgroet/nieuwjaarswens bij. Zie hiervoor de bijlage. Daarin is de leesbaarheid het beste.

Met een hartelijke groet,

Mariska de Vlugt

kerst 2021 (1)
Nieuwste beslisboom

Beste ouders,

Hierbij stuur ik de nieuwste beslisboom. Met de beslisboom kunt u kijken of uw kind(eren) naar school kunnen komen of niet.

Ik snap dat morgen de sinterklaasviering een verleiding kan zijn om sneller een kind naar school te laten komen, maar ook voor morgen geldt de beslisboom. Heeft u twijfels overleg dan even met school. 

Een hartelijke groet,

Mariska de Vlugt

Beslisboom 0 jaar t m groep 8 BOinK AJN RIVM 021221.pdf
Maandbrief december 2021

Beste ouders,

Het is vandaag weer de eerste van de maand en dan mag u vanuit school een maandbrief verwachten. Dit is alweer de laatste maandbrief van het jaar 2021. Wat hebben we weer een bijzonder jaar achter de rug en zitten we weer met z'n allen in een paar gekke weken. Het is fijn om te zien dat we als leerlingen, ouders en leerkrachten er het beste van proberen te maken. Hierin blijkt maar weer hoeveel we elkaar samen nodig hebben.

Ik wens u veel plezier bij het lezen.

Een hartelijke groet, ook namens het team,

Mariska de Vlugt

Maandbrief CBS De Parel december 2021 (1)
Maandbrief oktober 2021

Beste ouders,

Hierbij de maandbrief van oktober. De maandbrief heeft als rode draad het onderwerp 'dromen en talenten'. Binnen de Bijbelverhalen komt dit naar voren en ook in het onderwijs dat wij aanbieden in de groepen. Er staat een stukje in over onze nieuwe methode Faqta en ook over de Kinderboekenweek die komende week van start gaat.

Ik wens u allemaal veel leesplezier.

Een hartelijke groet, ook namens het team,

Mariska de Vlugt

Maandbrief CBS De Parel oktober 2021
Kwink nieuws groep 1 2 oktober 2021
Kwink nieuws groep 3 4 5 6a oktober
Kwink nieuws groep 6b 7 8 oktober
Maandbrief september 2021

Beste ouders,

De eerste 1,5 week van het schooljaar 2021-2022 zit er al weer op. Het is fijn om alle leerlingen na de vakantie weer te zien. Natuurlijk hadden we graag gehad dat we een 'normale' start hadden kunnen maken met alle ouders gezellig op het plein. Helaas kon dit nog niet. Wel hebben we gelukkig informatieavonden op school kunnen organiseren (rekening houdend met de RIVM maatregelen). Morgenavond is de laatste informatieavond voor groep 5/6a en groep 6b/7. We vinden het fijn om dit toch op deze manier te kunnen doen en elkaar echt te ontmoeten.

Komende week staan de startgesprekken gepland. Een moment waarop jullie als ouders met de leerkracht in gesprek gaan over jullie kind(eren). We hopen dat jullie allemaal komen. Ook dit zal plaatsvinden in de school, op gepaste afstand en als u klachten heeft blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak met de leerkracht.

Bij dit bericht stuur ik de eerste maandbrief van dit schooljaar. Er zitten ook een aantal bijlagen bij. De bijlagen gaan over de schoolfotograaf, planning van de startgesprekken en informatie passend bij Kwink.

Ik wens u hierbij veel leesplezier.

Een hartelijke groet, ook namens het team,

Mariska de Vlugt


Maandbrief CBS De Parel september 2021
INFO OUDERS EN LINK BR ZUS 2021
Planning startgesprekken
Kwink nieuws groep 6b 7 8
Kwink nieuws groep 1 2
Kwink nieuws groep 3 4 5 6a
05 maart 2020
AFGELAST: Open dag voor nieuwe ouders
14 januari 2020
Techniek in groep 3

Meer nieuws

30 maart 2022
100-jarig bestaan CBS de Parel
05 november 2019
Herfst, herfst: wat heb je te koop.....??
13 december 2017
Techniek groep 7/8
Bij de techniekles van groep 7/8 op maandag 11 december hebben de kinderen e ...
04 december 2017
Sinterklaas viert feest op de Parel